Így változtak az elvárások az Ókor óta – mit kíván a nőktől a társadalom?

Ahogy a testkép, úgy a női feladatok, szerepkörök is változtak az idők alatt valamelyest, de meglepő módon, közel sem annyit, mint az ideális testalkat képe. Ennek egészen egyszerű oka van: az alapvető női archetípusok olyan örök jellemvonásokat és jegyeket hordoznak, amelyeket felül írni nem, legfeljebb árnyalni lehetett az idők alatt.

Az egészségmentor logó névvel

Amiben mindenképp fellelhető némi változás, az az elvárások mennyisége. 

Hiába vannak alap archetípusok, és körbenézve ismeretségi körödben vagy rokonaid közt, Te is azonnal felismerheted őket, ma már nem elegendő egyetlen szerepnek megfelelni. Egy kicsit mindből „venni kell” magunkra. 

Ráadásul a társadalomból az érkezik a nők felé, hogy bizony, az összes szerepkörben helyt kell állni. Sok nő erre úgy reagál, hogy lehetőség szerint „kivonja magát”, vagyis szánt szándékkal nem kíván részt venni a folyamatos hajszában, míg mások beleállnak ebbe, és a társadalmi elvárásokat 100%-ban magukévá teszik. 

Sok esetben fordul elő az, hogy megmaradnak a teljesítői oldalon, vagyis ők maguk szeretnének mindenképp tökéletesen, míg mások olykor a többi nőre vetítik vissza az elvárásaikat. Így alakulnak ki a tipikus bezzeganya-kommentháborúk, vagy akár az irigyelt, szép/sikeres nőismerősöket rosszindulatúan megítélő beszélgetések is.

Az egészséges működésnek és teljesítésnek mindenképpen része egy kellő szintű önismeret, és annak a belátása, hogy nem lehet minden területen „tündökölni”, mert az egyrészt fárasztó, másrészt életszerűtlen. Sikerélményeket azonban lehet halmozni: ehhez az kell, hogy minden nő tisztában legyen a saját archetípusával, ezáltal erősségeivel, esetleges gyengeségeivel is. 

Így nyilvánvaló, mi az, amiben jeleskedik, amely területről a kellő pozitív visszacsatolást is megkaphatja, illetve mi az, amiben saját motivációja szerint, fejlődnie szükséges. A kettő együtt, vagyis a kellő sikerélmény, illetve önmagunk fejlődése anélkül segíti a megfelelést kifelé és befelé egyaránt, hogy abba belefáradjon a nő, vagy túlzottan terhes legyen a számára. 

Nem kell mindennek és mindenkinek megfelelni, ez közhely bár, de óriási igazság. Ahogy az is, hogy minden siker és fejlődés kulcsa a megfelelő önismeret…

Keress meg, ha segítségre van ebben szükséged! – A kapcsolatfelvételhez kattints IDE.

 

A 7 ősi archetípusról nagyon röviden  – Te melyikbe tartozol? Emeld ki az erősségeidet!

Artemisz, a független: ő egy szűz istennő, az őt megtestesítő nők a férfiaktól független, önálló egyéniségek. Nincs szükségük támaszra, de igazán még a párkapcsolat, szerelem érzése sem mozgatja őket. Karrierjükben teljesednek ki inkább, mint a családi életben. Ettől függetlenül persze férjhez mehetnek és családot alapíthatnak, de minden esetben ragaszkodnak a saját szabályaikhoz.

Athéné, a tudatos: a bölcsesség, a harc és béke kettősségének megtestesítője. Gyönyörű, ám érinthetetlen, Artemiszhez hasonlóan független nőtípus. Mindig, minden esetben hűvös és higgadt, önmagán és partnerein is könnyedén gyakorol kontrollt. A szenvedély és a tűz bizonyos mértékig hiányzik belőle, így, bár számos férfi veszi körül, nehezen alakít ki romantikus kötődést, házassága is inkább baráti, esetleg gazdasági alapokon nyugszik.

Hesztia, a melegszívűség asszonya: bölcs és szeretetteljes, igazán emberi és gondoskodó. A házat ő varázsolja otthonná, partnere számára pedig biztos bástyát jelent. Ennek ellenére, mégsem alárendelt szereplő, hiszen bölcsességével és érettségével könnyedén irányítja úgy szerelmi kapcsolatait, hogy számára is kedvezően alakuljanak. 

Héra, a párkapcsolat királynője: ő az, aki arra született, hogy kapcsolatban éljen. Mind a házasság, mind az anyaság védelmezője, miközben gyönyörű, vonzó, és mágikus erővel tartja meg választott partnere figyelmét, akár évek múltán is. Köszönhető ez odaadó természetének, illetve annak, hogy alapvetően a szerelemre, és akár, az abból fakadó fájdalomra is bátran és nyitott szívvel képes feltenni az életét.

Déméter, az ősanya: a klasszikus anyatípus megtestesítője. Életének fő célja és kiteljesítése a szülői szerepkör, boldog, és igazán jó is ebben. Nagylelkűen és bőkezűen táplálja szeretteit, akár fizikai, akár lelki értelemben. Munkáját tekintve is sokszor választja a gyermekekről való gondoskodást. Melegszívű, és családi életében tökéletes terelő is.

Perszephoné, a társ: amolyan „oldalborda” típus, akinek fontos, hogy mindenképpen párkapcsolatban éljen, és inkább partnerén legyen mindenféle döntési felelősség. Ő könnyedén alkalmazkodik bármilyen helyzethez, és nem kíván önálló szerepkört betölteni a férfi mellett, a társ szerepet elegendőnek érzi. Véleményét gyakran teszi függővé partnere felfogásától, sosem megy szembe azzal.

Aphrodité, a szerető: a szenvedély, a vágy, a szépség megtestesítője. Ő az, akiről gyakran csak álmodoznak a férfiak, közelébe férkőzni azonban nem mernek. Fontos számára a testiség és az intellektuális kapcsolódás is, a lényeg, hogy érezze a „kémiát”, a szikrát, a vonzalmat. Sok szeretője van élete során, ám mégis nehezen állapodik meg, hiszen számos férfi csak a trófeát látja benne, nem pedig az életre szóló társat.

Vélemény, hozzászólás?

Elérhető szolgáltatások és azok árai

 

Életmód-tanácsadás és Étrendelemzés

Állapotfelmérés 30 perc 3.500 Ft
Étrendelemzés 4.500 Ft
Tanácsadás / Konzultáció 30 perc /60 perc 3.500 Ft /6.000 Ft
1 alk. tanácsadás+étrendelemzéssel 8.500 Ft

 

 

Étrendtervezés

1 hetes 5.500 Ft
2 hetes 10.500 Ft
3 hetes 13.500 Ft
4 hetes 16.000 Ft

 

 

Life Coaching

Tanácsadás 60-80 perc 8.000 Ft
5 alkalmas bérlet 35.000 Ft
10 alkalmas bérlet 60.000 Ft

 

 

Mediáció

1 ülés 60-80 perc 8.000 Ft

 

 

Medical taping

állapotfelmérés 30 perc 3.500 Ft
tape felhelyezése 2.500 Ft-tól anyaghasználat függvényében

 

 

Fülakupunktúrás kezelések árai

Konzultáció/ Állapotfelmérés (45 perc) 5.000 Ft
Fülakupunktúrás kezelés 45 perc/alkalom 5.000 – 8000 Ft
Fülakupunktúrás kezelés tartós tűvel /alkalom 6.000 Ft
5 alkalmas bérlet vásárlása esetén 10% kedvezmény
10 alkalmas bérlet vásárlása esetén 20% kedvezmény

 

 

Egyéni diéta, étrend összeállítása

1 alkalom 4.500 Ft

 

 

MeriDiM teljes test állapotfelmérés és kiértékelés

30 perc 6.500 Ft

 

 

Masszázs

  30 perc 60 perc 90 perc
Svédmasszázs (1 testrész: hát/láb) 3.900 Ft 7.000 Ft 9.000 Ft
Talpmasszázs 3.900 Ft 7.000 Ft
Kombinált masszázs (hát+talp) 7.000 Ft
Cellulitmasszázs 3.900 Ft 7.500 Ft
Kiegészítő tekercselés/ Radírozás 20’  3.500 Ft
Tavaszi virágzás- Aromaterápiás masszázs           – 7.500 Ft
Nyári virág- Kleopátra masszázs 7.500 Ft
Édes érintés-Csokoládémasszázs 8.000 Ft
Őszi pihenés- Mézes masszázs 7.500 Ft
Téli álom- Lávaköves masszázs 9.000 Ft 12.000 Ft
Tengeri simogatás- Sómasszázs 7.500 Ft
Babamasszázs 3.500 Ft
Gyerekmasszázs 3.500 Ft 5.500 Ft
Metamorf masszázs (lelki blokkoldás) 45’ 4.500 Ft 4.900 Ft
Tradícionális thai masszázs 7.000 Ft 9.000 Ft
Indiai fejmasszázs 3.900 Ft

 

 

Wiener aromaterápiás tekercserelés

Állapotfelmérés 30 perc 3.000 Ft
1 alkalom 6.000
10 alkalmas bérlet 48.000 Ft
20 alkalmas 90.000 Ft

**10 alkalmas Wiener bérlet vásárlástól számított 1 hónapig érvényesek!

  20 alkalmas Wiener bérlet vásárlástól számított 2 hónapig érvényesek!